Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kind alsnog erkennen bij gemeente


7 november 2013

Vraag nummer: 36307

dag menneer van putten,
mijn vraag is of het mogelijk is dat wij onze dochter alsnog kunnen erkennen (doen wij al wel) via de gemeente dat ze officieel op papier staat... onze dochter kees is na 23 weken geboren in 2011 wij hebben haar thuis begraven... toch zoeken we een stukje erkenning zodat er op papier staat dat ze onze kleine meid is... inmiddels hebben wij nog een prachtige dochter.. maar klinkt misschien vreemd voor bepaalde mensen maar zou het fijn vinden dat er toch een bepaald stukje extra bewijs is dat kees ook bij ons hoort... we hebben 2 mooie meiden!!!

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Deze adviesrubriek is er alleen voor de regels voor begraven en cremeren.
Uw vraag, of u uw dochter Kees alsnog kunt aangeven bij de Burgerlijke Stand, gaat niet over begraven of cremeren. Dat is een vraag over het familierecht. Daar weet ik helaas onvoldoende van om u een volledig antwoord te kunnen geven.

U kunt uw vraag met de gemeente bespreken. Het is mogelijk om een dood geboren kind aan te geven. Ik weet alleen niet of dat nog na twee jaar kan. Er zal voor de aangifte een verklaring van een behandelend arts of verloskundige nodig zijn.
Ik weet echter niet of men na zo lange tijd nog een aangifte kan accepteren. Maar u kunt het altijd vragen. Als men het afwijst, kunt u vragen naar de motivering en de mogelijkheden om bezwaar aan te tekenen.

Ik adviseer u echter om eerst ook eens contact op te nemen met de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken in Zoetermeer (www.nvvb.nl). De Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken behartigt de belangen van de Nederlandse gemeenten op het gebied van Burger- en Publiekszaken. Maar zij wil ook het publiek helpen met informatie en het zoeken van oplossingen voor ongebruikelijke situaties. De NVVB heeft meer ervaring dan een individuele gemeente.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >