Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kans op stoffelijke resten van baby, 20 jaar na begrafenis


21 april 2016

Vraag nummer: 45932

20 jaar geleden is mijn zusje begraven; een voldragen, maar helaas doodgeboren meisje. De 'huur' van het graf zit er bijna op. We willen het liefst opgraven en alsnog laten cremeren. Hebt u informatie over hoe groot de kans is dat er nog stoffelijke resten over zijn of dat het allemaal vergaan is? Dit zou voor onze beeldvorming prettig zijn.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Normaal gesproken zal er van zo'n klein mensje na 20 jaar weinig of niets meer terug te vinden zijn. Dat is per slot ook de bedoeling van begraving, dat een lichaam uiteen valt en in de aarde wordt opgenomen. Dat is de natuur.

Maar wat meestal zo is, hoeft nog niet altijd zo te zijn. In het concrete geval kunnen de verschillen groot zijn. Dat is erg afhankelijk van de begraafplaats, de grondsoort, de zuurgraad van de grond, de plek van begraven op de begraafplaats, het kistje, hoe het kind gekleed was en de diepte van begraven. Alleen de beheerder van de begraafplaats kan u vertellen wat de ervaringen op zijn terrein zijn.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Overmorgen, zaterdag 23 april 2016, wordt in de Westerkerk in Amsterdam de Uitvaartbeurs Amsterdam gehouden. De beurs is gratis toegankelijk voor het publiek!


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >