Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Is aangifte bij burgelijke stand mogelijk in combinatie met bijzetten in eigen beheer?

16 april 2004

Vraag nummer: 3059 (oude nummer: 4226)

Allereerst bedankt voor uw antwoord op vraag 4222. Iets is ons echter nog niet helemaal duidelijk. Wij weten zeker dat we ons zoontje Othello van 17 weken willen bijzetten in een soort van klein monumentje of tombe in onze tuin. Bij een eventuele verhuizing hoeven we hem dan nooit achter te laten, voor ons een geruststellend gevoel. Daarnaast willen we hem ook officieel aangeven bij de gemeente. Kunnen wij ons zoontje officieel aangeven bij de gemeente en hem tegelijkertijd in eigen beheer bijzetten in onze tuin? Kan deze combinatie of moeten we daartoe een verzoek indienen bij de loco-burgemeester van Tilburg?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Het begraven of bijzetten in de tuin staat helemaal los van het doen van aangifte of niet. Het mag altijd bij een menselijke vrucht die jonger is dan 24 weken.
Zie diverse andere vragen hierover in de sub-rubriek Kinderen (hoofdrubriek Overige onderwerpen).

Er is geen verlof van de burgemeester of een ander bestuursorgaan nodig.

mr W.G.H.M. van der Putten

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder