Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Hulp voor jongere


2 februari 2002

Vraag nummer: 739  (oude nummer: 830)

Mijn moeder is een half jaar geleden plotseling overleden aan een hersenbloeding. Ik ben nu 17 jaar oud en ervaar weinig hulp, er wordt vaak niet vanuit gegaan dat jongere erg lijden onder het verlies van een van (een van) hun ouders. Vaak hebben zij net als ik een studie en omdat ik een meisje ben heb je ook een groot deel van de huishouding er plotseling bij. Waar kan ik dan terecht voor hulp?

Antwoord:

Beste kleintje007@hotmail.com,
Er zijn een aantal instanties waar je terecht kunt voor hulp.
Allereerst is dat Stichting Achter de Regenboog. Deze stichting is gespecialiseerd in verliesverwerking met kinderen en jongeren. De stichting geeft voorlichting, ook op scholen, gezinsbegeleiding en organiseert weekendgroepen voor jongeren die een verlies hebben meegemaakt. Het adres is:Biltstraat 449a3572 AW UtrechtTel: 030-2334141 (hulp- en advieslijn)Tel: 030-2368282 (informatie en brochures)Eerder is in het gastenboek van Uitvaart.nl ook aandacht besteed aan Achter de Regenboog.
Naast Achter de Regenboog, die dus gespecialiseerd is in rouwverwerking met kinderen en jongeren, is er de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding. De LSR is het centrale punt waar iedereen tercht kan voor algemene informatie over rouw en verliesverwerking en voor adressen over rouwbegeleiding.Tel: 030-2761500lsr@hetnet.nl
Ik wens je heel veel succes en sterkte.
Vriendelijke groeten,
W. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >