Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Hulp voor jongere

2 februari 2002

Vraag nummer: 739 (oude nummer: 830)

Mijn moeder is een half jaar geleden plotseling overleden aan een hersenbloeding. Ik ben nu 17 jaar oud en ervaar weinig hulp, er wordt vaak niet vanuit gegaan dat jongere erg lijden onder het verlies van een van (een van) hun ouders. Vaak hebben zij net als ik een studie en omdat ik een meisje ben heb je ook een groot deel van de huishouding er plotseling bij. Waar kan ik dan terecht voor hulp?

Antwoord:

Beste kleintje007@hotmail.com,
Er zijn een aantal instanties waar je terecht kunt voor hulp.
Allereerst is dat Stichting Achter de Regenboog. Deze stichting is gespecialiseerd in verliesverwerking met kinderen en jongeren. De stichting geeft voorlichting, ook op scholen, gezinsbegeleiding en organiseert weekendgroepen voor jongeren die een verlies hebben meegemaakt. Het adres is:Biltstraat 449a3572 AW UtrechtTel: 030-2334141 (hulp- en advieslijn)Tel: 030-2368282 (informatie en brochures)Eerder is in het gastenboek van Uitvaart.nl ook aandacht besteed aan Achter de Regenboog.
Naast Achter de Regenboog, die dus gespecialiseerd is in rouwverwerking met kinderen en jongeren, is er de Landelijke Stichting Rouwbegeleiding. De LSR is het centrale punt waar iedereen tercht kan voor algemene informatie over rouw en verliesverwerking en voor adressen over rouwbegeleiding.Tel: 030-2761500lsr@hetnet.nl
Ik wens je heel veel succes en sterkte.
Vriendelijke groeten,
W. van der Putten

Print deze pagina

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 48 uur onder de vraag.
  • De service staat open voor particulieren en voor instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Juridisch Adviesbureau Van der Putten of Grafzorg Nederland.
  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Moet ik een uitvaartondernemer inschakelen ", "Mag een asbus worden begraven", "Mag een begraafplaats kosten voor onderhoud rekenen ", "Mag een lijk in een ambulance worden vervoerd ".
  • Vragen die betrekking hebben op individuele situaties (bijvoorbeeld: "Ik verschil van mening met de begraafplaats over de rechten op een graf ") kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend - bij juridisch adviesbureau Van der Putten terecht.
  • Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.
  • Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar uitvaart.nl en mr. Van der Putten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste toepassingen en gevolgen.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder