Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Graf voor mijn kindjes?? (40 jaar geleden overleden)


9 mei 2003

Vraag nummer: 2236  (oude nummer: 2656)

Fri, 9 May 2003 22:51

Geachte uitvaart.nl

Ik zit met een, misschien raar, probleem.
Ik ben 57 jaar en ik ben in mijn jeugd twee keer zwanger geweest, die zwangerschappen zijn voldragen en mijn kindjes hebben geleeft maar zijn beide kort na de geboorte gestorven. Ik was ongehuwd en het was een heel probleem. Dit is allemaal al lang geleden gebeurd, al 40 jaar, maar bij mij pas sinds 3 maanden ophoog gekomen en beleef ik dit stukje verlies nu pas en voelt het voor mij als of op 1 mei 2003 mijn kindjes zijn overleden. Nu moet ik dat gaan verwerken en nu is mijn vraag of er mogelijkheden zijn op een begraafplaats om daar symbolisch iets te kunnen begraven zodat je toch iets van een grafje hebt. Ik weet dat dit alles een beetje vreemd zal klinken maar ik wil graag weten of deze mogelijkheid bestaat zodat ik alsnog een afscheid voor mijn kindjes kan organiseren. Ik hoop iets van u terug te horen, en als dat waar ik nu naar verlang, een afscheid op deze manier, niet kan , heeft u dan sugesties wat eventueel wel zou kunnen.

Vriendelijke groet,

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Uw 'probleem' is niet raar. Het is heel herkenbaar en u bent niet de enige die na verloop van tijd verlangt naar een plek om vroeg gestorven kinderen te herdenken. Op verschillende begraafplaatsen is men er de afgelopen jaren toe over gegaan om een speciaal monumentje op te richten voor naamloos begraven foetussen en doodgeboren kinderen en dergelijke.
Zeker kunt u een grafje voor uw kinderen inrichten. Ik denk dat bijna elke begraafplaats er begrip voor heeft en graag zal willen meewerken. Er is ook geen enkele wettelijke verplichting om in een graf daadwerkelijk iemand te begraven; het kan gewoon een 'herdenkingsplek' zijn.

Zie o.a.in de sub-rubriek Kinderen vraag 1732 "Geen graf, toch een gedenkplaats? (dood geboren kinderen)".

mr W.G.H.M. van der Putten

10 mei 2003

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE