Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Embryo 11 weken vernietigd zonder toestemming ouders


2 april 2018

Vraag nummer: 54469

Beste
Onze 2e zwangerschap is in 1987 spontaan afgebroken. Be bevalling was thuis en de huisarts drong aan om het zelf mee naar dijn praktijk te nemen. Ik mocht het niet houden. Hij zou er boor zorgen en heeft het op sterk water gezet. Vorige week vroegen we KVS kindje terug om het te begraven. Hij meldde ons dat “het” er niet meer was. Ik wil nu nog weten wat hij er mee gedaan heeft om het goed te kunnen verwerken. Veel emoties komen boven maar ook de vraag : is het strafbaar wat onze huisarts gedaan heeft? En waar kan ik een klacht indienen?
Met vriendelijke groet

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Deze adviesrubriek gaat over de wetgeving voor begraven en cremeren. Daar gaat uw vraag niet over.

Maar ik kan wel zeggen dat niet strafbaar was, wat uw huisarts gedaan heeft. Het was niet wettelijk verboden om een jonge menselijke vrucht mee te nemen en op sterk water te zetten. Bovendien u heeft zelf ook met de situatie ingestemd.

Na 30 jaar kunt u nergens een klacht indienen.

Maar misschien is het wel goed om de kwestie te bespreken met uw huisarts als die nog in functie is. Of met uw huidige huisarts. Of met familie en vrienden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Naschrift:
Zie vervolgvraag 54473.


TIP
Op zaterdag 14 april 2018 wordt de derde editie gehouden van de Uitvaartbeurs Amsterdam. In de historische Westerkerk kunnen bezoekers inspiratie en informatie vinden bij meer dan tachtig stands. De Uitvaartbeurs Amsterdam is de grootste consumenten uitvaartbeurs van Nederland.

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >