Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Doodgeboren kindje van tweeling


10 november 2017

Vraag nummer: 52693

Mijn dochter was in verwachting van een tweeling. Een van de kindjes is binnen 24 weken overleden, maar hij zal pas geboren worden gelijk met zijn tweelingbroertje. Volgens de artsen is daarom dan sprake van een doodgeboren kindje en moet het aangegeven en begraven of gecremeerd worden ook al is het heel klein. We zijn nu in verwarring over hoe we dat aan moeten pakken.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Heel spijtig om dit te moeten lezen. Het is heel onwerkelijk om tegelijk vreugde en verdriet te hebben, bij een geboorte.

Het is inderdaad zo dat het moment van de geboorte het ijkpunt is voor de wet, zoals de artsen vertellen. Dat een kind als geruime tijd niet meer leeft als het geboren wordt, is iets waar de wet geen rekening mee houdt en kan houden. Een nog niet geboren kind kan per definitie nog niet worden begraven of gecremeerd.

De aangifte van beide kinderen moet bij de gemeente gebeuren. Het doodgeboren kind zal moeten worden begraven of gecremeerd. De ouders hebben nu wel tijd om zich te oriƫnteren op de mogelijkheden en - misschien ook niet geheel onbelangrijk - de kosten. Men kan reeds nu offertes vragen. Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

Er zijn diverse uitvaartondernemingen gespecialiseerd in het begraven of cremeren van foetussen. In de Bedrijvengids van deze site vindt u een categorie 'Uitvaartondernemingen > Baby- en kinderuitvaarten'.

Zie andere vragen in de subrubriek 'Kinderen / baby'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >