Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Dekt verzekering begrafenis 21 weken oude baby (afbreken zwangerschap (en dus ook uitvaart) op medisch advies)


6 februari 2007

Vraag nummer: 4612  (oude nummer: 8808)

Mijn dochter is met een zwangerschap van 21 weken vroegtijdig bevallen van een baby met ernstig hersenafwijking op medisch advies. nu hebben mijn dochter en schoonzoon het kindje netjes begraven ook moest het omdat het begraven werd aangegeven worden bij de gemeente. de kosten voor de begrafenis hebben zij zelf betaald. nu is mijn vraag valt dit niet onder de verzekering van de ouders of vallen deze kosten onder een andere eventuele verzekering ?of is dit echt eigen kosten?

Mevr p van kesteren

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Die vraag moet u niet aan mij stellen, maar aan uw dochter. Want zij weet of zij een uitvaartverzekering heeft. Alleen als zij verzekerd is voor uitvaartkosten, vallen mogelijk een deel van de uitvaartkosten van de baby onder die verzekering. Maar vaak zal een van de voorwaarden van een uitvaartverzekering zijn, dat die verzekeraar de uitvaart dan ook uitvoert. En lang niet alle verzekeringen dekken de kosten van de uitvaart van voortijdig geboren en overleden kinderen.
Maar als zij een polis heeft, moet ze het na kunnen kijken.
Als er geen uitvaartverzekering is, zijn de uitvaartkosten gewoon kosten voor eigen rekening.

Dit soort uitvaartkosten valt nooit onder een ziektekostenverzekering, als u dat bedoelt. Als iemand in een ziekenhuis overlijdt, vallen de begrafenis- of crematiekosten ook niet onder de ziektekosten. De kosten van de uitvaart van iemand die een auto-ongeluk krijgt vallen ook niet onder een auto-verzekering.
Dat de zwangerschap op medisch advies is afgebroken, maakt geen verschil.

De uitvaartkosten zijn voor de ouders in ieder geval wel aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Zij vallen samen met de kosten van buitengewone lasten wegens ziekte.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE