Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Begrafenis niet levensvatbare vrucht


21 november 2011

Vraag nummer: 26755

Ik ben op 02-02-2011 een kindje verloren met 13 weken. Ik ben toen gecurreteerd maar heb het vruchtje nooit gezien of meegenomen. Toch zou ik alsnog een begrafenis willen voor mijn kindje. Graag wil ik weten wat de mogelijkheden hiervoor zijn. Dit is erg belangrijk voor de verwerking van het verlies. Ik vind het belangrijk dat ik een plekje heb waar ik naartoe kan om toch nog bij mijn kleintje te kunnen zijn.

alvast bedankt,

Brenda

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik vrees dat dit feitelijk niet meer mogelijk is. Ik verwacht dat het ziekenhuis deze menselijke vrucht inmiddels heeft laten cremeren. Per slot dateert dit van ruim 9 maanden geleden.
Maar wellicht hebt u in februari aangegeven dat u nog niet wist wat u met het kindje wilde en heeft men de stoffelijke resten in een vriezer bewaard.
Kortom: neem contact op met het ziekenhuis en overleg wat nog mogelijk is.

Als de stoffelijke resten bewaard zijn, kunt u deze alsnog begraven. Geen enkel probleem. U kunt zelf een mooie begraafplaats uitzoeken. Zelf de stoffelijke resten vervoeren en zelf een mooi afscheid aan het graf organiseren.

Als de stoffelijke resten niet bewaard zijn, kunt u toch nog op een begraafplaats een herdenkingsplek inrichten. Dat komt neer op een grafje, zonder dat er iets of iemand begraven is. Den hebt u toch een plek hebt om naar toe te gaan. Overleg met de begraafplaats over de mogelijkheden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE