Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Vraag namens mijn moeder


22 juni 2011

Vraag nummer: 24735  (oude nummer: 16829)

Geachte meneer van Putten
Mijn moeder is ernstig ziek met geen vooruitzicht op herstel, zij heeft aangegeven dat als het zover mocht komen dat de pijn niet meer te verdragen is zij een menswaardig einde wil.
Mijn moeder heeft mij gevraagd uit te zoeken hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Met mijn vader kan zij hier moeilijk over praten omdat hij nog niet zover is om te accepteren dat zij niet meer beter word. Mijn vraag is dus: hoe moeten wij dit aanpakken en zijn er gezinsleden die als het zover komt de wens van mijn moeder tegen kunnen houden.
Vriendelijke groet
XX

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Ik ben geen specialist in zaken rond het levenseinde. Ik ben alleen specialist in wetten en regels NA het levenseinde. Anders gezegd: ik weet niets van doodgaan, alleen van dood-zijn.

Een enkele keer heb ik mensen die bijvoorbeeld om een euthanasieverklaring vroegen, wel een eindje op weg geholpen. Maar dat maakt mij nog niet tot een goed adviseur op dat vlak.

Ik adviseer uw moeder om lid te worden van de NVVE. Dat kost slechts EUR 17,50 per jaar. De NVVE lijkt mij de meest geeigende instantie om uw moeder (en ook uw vader en andere familieleden) in deze situatie van advies te dienen. Zie www.NVVE.nl.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek > reportages > kijkersvragen > juridische vragen en antwoorden

Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >