Justitie inschakelen


17 januari 2008

Vraag nummer: 5136  (oude nummer: 10132)

wie schakelt er na een overlijden in het ziekenhuis de justitie in en waarom?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Waarschijnlijk bedoelt u de situatie dat er sprake is van euthanasie. Dan moet Justitie worden geïnformeerd.

In het geval van een niet-natuurlijke dood moet een gemeentelijke lijkschouwer worden gewaarschuwd. Die moet het stoffelijk overschot dan schouwen. Maar een niet-natuurlijke dood zal zich in een ziekenhuis niet zo snel voordoen. Bij een niet-natuurlijke dood moet u niet alleen denken aan situaties als moord, maar ook wanneer iemand overlijdt als gevolg van een val van een trap.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek > reportages > kijkersvragen > juridische vragen en antwoorden

Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd?


Zie ook de Belgische hoogleraar Keirse:---

Nog een goede raad: wordt geen klant van KPN. KPN is een bedrijf dat niet reageert op klachten en volstrekt lak heeft aan de klant. Dat is althans sinds augustus vorig jaar mijn ervaring, tot op de dag van vandaag. (Zie vraag 9718). Mijn kantoor staat na 5 maanden nog altijd onder een verkeerd nummer in de telefoongids. Bellen, schrijven, faxen, niets helpt. Het wordt weer tijd voor een kort geding, net als toen ik in oktober de aansluiting door KPN met een rechtszaak heb moeten afdwingen. Zie voor het juiste adres en telefoonnummer de Adressengids van deze site.

En dan heb ik het nog niet over de verkeerde facturen van KPN. Al maanden lang op een verkeerde naam, naar een oud adres, plotseling is het abonnement eenzijdig verwijzigd, etc. etc. En niemand reageert op klachten daarover.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >