Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Hoe kom ik aan een euthenasieverklaring?


24 augustus 2011

Vraag nummer: 25742

Bedankt voor uw antwoord. Kunt u mij zeggen waar ik een euthenasieverklaring kan vinden. Welke zaken, behalve een testament, zijn belangrijk om vast te laten leggen?

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Voor een goed model van een euthanasieverklaring verwijs ik u graag naar de site www.nvve.nl. Men heeft verschillende wilsverklaringen. Je moet er voor een bescheiden bedragje lid voor worden, maar een goede verklaring kan later 'onbetaalbaar' blijken...

Ik kan u niet zeggen welke zaken belangrijk zijn om vast te laten liggen, omdat dat van persoon tot persoon per situatie verschilt.
Als u bijvoorbeeld jonge kinderen hebt, kan het wenselijk zijn om (in een testament) vast te leggen wie de voogdij over de kinderen krijgt, als u plotseling komt te overlijden.
Ik zou altijd adviseren om een executeur-testamentair aan te wijzen (in een testament) en ook gedetailleerde wensen te uiten over een begrafenis of crematie en in het laatste geval ook over de bestemming van de as. Als u zou zien hoeveel vragen ik krijg over ruzie tussen kinderen over de bestemming van as, zou u goed begrijpen waarom. Ook, en soms juist, als men geen problemen verwacht. En zo is er nog wel een lijstje te maken.

Zie verder in de Infotheek van deze site onder 'Wensen vastleggen' voor tips.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >