Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Euthanasieverklaring; wettelijke bepalingen nog dezelfde?


26 januari 2017

Vraag nummer: 49296

Ik vraag me af of de wettelijke bepalingen rondom dit 'vraagstuk' nog dezelfde zijn als in uw -zeker informatieve- brief/antwoord van juni 2001 ?
Ik ben een alleenstaande weduwe zonder kinderen en net 70 jaar geworden. Mijn huisarts vind het wenselijk dat ik contact opneem met de NVVE.
Dank voor uw reactie,
S.K.Kuiper

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als u naar een brief of een antwoord uit 2001 verwijst is het wenselijk dat u precies aangeeft welke brief of pagina u bedoelt. Deze site bestaat uit ruim 20.000 bladzijden informatie en antwoorden op vragen en ik ken ze niet uit het hoofd. De regelgeving inzake euthanasie dateert van 2001.

In het algemeen mag u er van uitgaan dat informatie op deze site uit 2001 nog altijd geldt, want we hebben een redactieteam dat de site regelmatig controleert en actualiseert.

Maar een vergissing is nooit uit te sluiten. Wilt u het 100% zeker weten, moet u precies aangeven welke pagina u bedoelt, bijvoorbeeld door de URL in de adresbalk (www.uitvaart.nl/....../) te knippen en te plakken.

Overigens adviseer ik ook altijd om inzake euthanasieverklaringen en informatie contact op te nemen met de NVVE. De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (tot 2006: Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie (NVVE)), is deskundig. De NVVE heeft verschillende wilsverklaringen.
Deze site gaat - simpel gezegd - over dood-zijn en euthanasie gaat over dood-gaan. Dat is medisch en anders.
We geven op deze site een beetje informatie omdat we zoveel vragen krijgen. Maar eigenlijk hebben we liever dat u naar de specialisten gaat, zoals uw arts of de NVVE. Zoals u de afgelopen jaten in mijn antwoorden op andere vragen kunt lezen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >