Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Euthanasie verklaring wijzigen?


23 december 2003

Vraag nummer: 2760  (oude nummer: 3632)

Wij hebben beiden een euthanasie verklaring, die enige jaren geleden werd gemaakt. Is dit voldoende of moet dit gewijzigd worden?

Wij hebben postgiro-rekening onder de titel en/of.
Kunt U ons adviseren, hoe te handelen om te voorkomen bij overlijden één van ons, dat de overlevende niet over de rekening kan beschikken.

Bij voorbaat onze dank.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Over een verklaring die ik niet ken kan ik natuurlijk geen bindend uitsluitsel geven. Er is de afgelopen jaren weinig veranderd v.w.b. het kunnen uiten van de eigen wens, maar het onderwerp is wel steeds in discussie. Dus er kan nog wel iets wijzigen in de toekomst.

Ik adviseer zeer zeker om periodiek, om de paar jaar, nog eens heel kritisch naar de tekst van uw euthanasieverklaring te kijken.

Voor een (telkens) actueel model van een euthanasieverklaring verwijs ik u graag naar de site www.nvve.nl.
Men heeft verschillende wilsverklaringen. Je moet er voor een bescheiden bedragje lid voor worden, maar een goede verklaring kan later 'onbetaalbaar' blijken...

U hoeft niet geadviseerd te worden omtrent de en/of-rekening bij overlijden. U zit al goed. De en/of-rekening zorgt er juist voor dat de langstlevende altijd bij de centjes kan.

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek > reportages > kijkersvragen > juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Wie bepaalt of iemand wordt begraven of gecremeerd?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >