Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Werkzaamheden voor begrafenis en daarna


31 augustus 2011

Vraag nummer: 25839

Als testamentair-executeur behandelde ik alle belangen van mijn vrijgezelle oom. Onlangs is hij overleden en heb ik samen met een nicht alles geregeld, In het testament staat een vergoeding van 2000 euro als test.exc. Maar mag ik ook een vergoeding vragen voor alle werkzaamheden voor en na overlijden? En wat is dan redelijk, ook voor de belasting (lees: successierechten)?
Groet, M. Janssen

Antwoord:

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht.
De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over testamenten, belastingverevening na overlijden, successierechten of problemen rond de nalatenschap e.d.
Deze rubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek.
Zie de vraag ‘Erfenis / erfrecht (lees dit eerst!)’ in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de rubriek Notarieel advies / erfrecht.

Natuurlijk kunt u ook kijken of u het antwoord op uw vraag vindt op de site van de beroepsorganisatie van de notarissen (www.notaris.nl).

Als u een bepaalde vraag uitgebreider wilt bespreken, kunt u uw vraag ook telefonisch voorleggen aan de Notaristelefoon: 0900 - 346 93 93 (€ 0,80 per minuut). De deskundige medewerkers (notarissen, kandidaat-notarissen en oud-notarissen) zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur.

TIP:
Zie ook de video-adviesrubriek: Infotheek > reportages > kijkersvragen

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE