Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Volmacht


27 juli 2005

Vraag nummer: 3915  (oude nummer: 6272)

In het recente verleden hebben erfenissen in de familie voor ruzies en blijvend leed gezorgd. Nu is er weer een erfenis zonder testament. Om situatie zoals in het verleden te voorkomen willen enkele erfgenamen (met een minderheidsbelang) dat een notaris deze erfenis afhandelt en niet een familielid. Ze willen dan ook alleen maar aan een notaris een volmacht geven voor het verder afhandelen en niet aan een familielid.
Mocht het tot een rechtzaak komen om toch een volmacht van deze erfgenamen te krijgen 1. voor wie zijn dan de kosten? 2. Wat wordt de waarschijnlijke uitspraak van de rechter? 3. Zijn er tussenoplossingen mogelijk? 4. En voor wie zijn dan de kosten?

Antwoord:

De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over de executeur of problemen rond de nalatenschap, e.d.; zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie vraag 2345 in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de rubriek Notarieel advies. Daar kunt het antwoord op uw vraag waarschijnlijk direct snel vinden.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE