Uitgaven zonder verantwoording


3 juli 2009

Vraag nummer: 6682  (oude nummer: 13352)

Mijn moeder is overleden en bij de afwikkeling bij de notaris bleek, dat er de laatste maanden van haar verblijf in het verpleeghuis voor 9700 euro gepind is. Mijn schoonzus had haar pinpas de laatste maanden in het beheer. Mijn broer en ik zijn testamentair tot erfgenaam benoemd.
Mijn schoonzus heeft in twee dagen tijd een inboedel van mijn moeder laten verdwijnen. De sieraden van mijn moeder zijn via de notaris teruggehaald. De reis en bezoekkosten 4200 euro geeft zij op als onkosten voor de erfgenamen(. Mijn moeder is in 2008 overleden.) Kan dit? Ik heb niets opgegeven., als reiskosten.
Het bedrag, dat zij nu opgeeft is volgens bankpapieren niet correct. Meer dan 5000 euro is dan nog weg. Zij heeft niets met de erfenis te maken, zij is getrouwd met mijn broer.
Hoe pak ik deze vrouw aan?

Antwoord:

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht.
De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over testamenten, belastingverevening na overlijden, successierechten of problemen rond de nalatenschap e.d.
Deze rubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie vraag 2345 in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de rubriek Notarieel advies.
http://www.uitvaart.nl/advies_juridisch_1_2345.html

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Moet u op dit moment een uitvaart regelen?

JA NEE