Testament


18 september 2011

Vraag nummer: 26066

Mijn tante is 2 weken geleden overleden was weduwe en had geen kinderen.Er was een nicht die de laatste jaren veel voor haar gedaan heeft en ook de begrafenis heeft geregeld en haar bankzaken regelde.
Vanavond werdt ik gebeld door een andere tante (de zus van mijn moeder)en die vertelde mij dat mijn nicht alles georven had al haar gouden sieraden en het geld en dat alle meisjes met de naam nettie (de naam van mijn oma)een enveloppe kregen want die had ze ook iets nagelaten en die zou ze allemaal persoonlijk brengen.Nu is het zo dat er in alle familie's iemand is die de naam van mijn oma hebben gekregen n.l Antonetta alleen de dochter van mijn tante die mij belde en ik hebben ze antonette genoemd en de andere 7 nettie.Maar is het niet zo dat zij nooit met het geld aan de deur kan komen want als mijn tante een testament had wordt dat toch allemaal via een notaris geregeld.Dit heb ik ook tegen mijn tante gezegd dat is een schoonzuster van mijn tante die overleden is en ze heeft me gevraagd dit voor haar uit te zoeken maar wil ik weten bij welke notaris ze haar testament had dan moet ik dat via den haag aanvragen en een overlijdensakte overleggen en die heb ik niet en als nicht zijnde weet ik ook niet hoe ik daaraan kan komen.Kunt U mij enige inlichtingen hierover geven.
In afwachting van uw antwoord
A.Maassen

Antwoord:

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht.
De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over testamenten, belastingverevening na overlijden, successierechten of problemen rond de nalatenschap e.d.
Deze rubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie de vraag Erfenis / erfrecht (lees dit eerst!) in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de adviesrubriek Notarieel advies / erfrecht.

Natuurlijk kunt u ook kijken of u het antwoord op uw vraag vindt op de site van de beroepsorganisatie van de notarissen (www.notaris.nl).

Als u een bepaalde vraag uitgebreider wilt bespreken, kunt u uw vraag ook telefonisch voorleggen aan de Notaristelefoon: 0900 - 346 93 93 (EUR 0,80 per minuut). De deskundige medewerkers (notarissen, kandidaat-notarissen en oud-notarissen) zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur.

TIP:
Zie ook de video-adviesrubriek: Infotheek > reportages > kijkersvragen > notariƫle vragen
Zoals de vraag: Naar de notaris als iemand is overleden?


Moet iedereen een testament maken?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn