Rekening geplunderd van demente moeder


14 september 2015

Vraag nummer: 43717

Mijn zwager vrijgezel heeft altijd thuis gewoond heeft de boerderij van zijn ouders overgenomen nadat zijn vader is overleden zijn moeder werd dement na haar overlijden was er nog maar 5000€ over op haar rekening hij moet dus voor tonnen geplundert hebben

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Als u kunt aantonen dat uw schoonouders bijvoorbeeld 5 jaar voor hun overlijden tonnen op hun spaarrekening hadden staan, die verdwenen bleken toen zij overleden, hebt u een punt. Dan kunt u van de executeur van de nalatenschap verantwoording vragen en om zaken uit te zoeken. Als er voldoende bewijs is dat iemand ernstig misbruik heeft gemaakt van de situatie, kunnen erfgenamen naar de rechter stappen om het geld terug te vorderen. Of bij de politie aangifte doen van verduistering. Maar, zoals gezegd, dan moet er wel bewijs zijn. Met alleen een gedachte of een vermoeden kan de politie niets.

In het algemeen is er in Nederland geen reden om aan te nemen dat een thuis wonend kind dat de boerderij overneemt, er erg rijk van wordt. Bijvoorbeeld in de varkenssector draait men de afgelopen jaren met verlies. Er zijn heel wat boeren gestopt, die het hoofd niet boven water konden houden.

Als een kind thuis is blijven wonen, zijn vader en dementerende moeder heeft verzorgd en ook nog een boerderij in stand heeft gehouden en onderhouden, denk ik niet snel dat er veel reden is om jaloers te zijn.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Zijn kinderen verplicht de uitvaart van hun ouders te betalen?

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >