Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Recht op een deel


11 juni 2011

Vraag nummer: 24717  (oude nummer: 16796)

Ik ben de oudste zoon van drie kinderen, er zijn nog 2 zusjes. Er is ook nog een vader, er is niet tot nauwelijks contact met hem, met hem nog iets, maar met de rest niet. De zussen (+ partners) regelen alles ( helaas) ook voor hem.Zij hadden een huis die afgebroken moest worden, maar zij moesten de handtekening van mij hebben, want het stond ook nog op de naam van mijn moeder ( zij is al jaren overleden). Door dit geval, heb ik geforceerd een deel van het geld v.d. woning gekregen) omdat ze er niet onderuit kwamen.
Nu heeft de beste man nog een huis in het buitenland. Als hij komt te overlijden, hoe is het dan geregeld, heb ik recht op een deel van het huis? Ik weet uit ervaring dat deze 2 meiden + partners er alles voor over hebben om maar niets aan mij te hoeven geven. ( wat natuurlijk erg gemeen is, maar ja als het om geld betreft zijn mensen helaas gemeen en egoistisch) Kan ik dit eventueel aanvechten? etc. kortom wat zijn mijn vooruitzichten kansen?
Ik zou het erg vinden als ze mij een oor aannaaien.

m.vr.groeten

Antwoord:

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht.
De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over testamenten, successierechten of problemen rond de nalatenschap e.d.
Deze rubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek: > Hier kunt u terecht met vragen over het recht en de regels rond overlijden, begraven en cremeren (dus niet over erfrecht) <
http://www.uitvaart.nl/page_68.html

Zie vraag 2345 in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de rubriek Notarieel advies.

Natuurlijk kunt u ook kijken of u het antwoord op uw vraag vindt op de site van de beroepsorganisatie van de notarissen (www.notaris.nl).

Als u een bepaalde vraag uitgebreider wilt bespreken, kunt u uw vraag ook telefonisch voorleggen aan de Notaristelefoon: 0900 - 346 93 93 (€ 0,80 per minuut). De deskundige medewerkers (notarissen, kandidaat-notarissen en oud-notarissen) zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >