Plunderen en/of rekening door kind


30 september 2011

Vraag nummer: 26211

Geachte heer, mevrouw,
Mijn zus heeft de bankrekening van mijn vader geplunderd. Zij heeft een en/of rekening met hem en was dus in staat om alle handelingen te doen die zij noodzakelijk vond. Mijn vader is dementerend en niet in staat enige controle uit te oefenen. In eerste instantie was mijn zus alleen gemachtigde van de rekening, maar het blijkt dat dit gewijzigd is in september 2010. Wij vermoeden dat zij mijn vader daarvoor met een smoes mee naar de bank heeft genomen om voor accoord te tekenen. Mijn vraag is: kan er juridisch iets gedaan worden in deze situatie, wellicht ivm de medische situatie van mijn vader. Zijn gezondheid/dementie problemen zijn aantoonbaar bij de medische- en zorgverlenende instanties. Ik hoor graag van u. Alvast bedankt voor uw reactie.

Antwoord:

Deze adviesrubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek.

Uw vraag heeft meer relatie met familierecht, dat ligt op het terrein van de notaris.
U kunt uw vraag beter stellen in de adviesrubriek Notarieel advies / erfrecht.

U kunt uw vraag ook telefonisch voorleggen aan de Notaristelefoon: 0900 - 346 93 93 (EUR 0,80 per minuut). De deskundige medewerkers (notarissen, kandidaat-notarissen en oud-notarissen) zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur.

Misschien is het echter een kwestie die u beter met een advocaat kunt bespreken. Strikt juridisch gezien is het een zaak waar u niets mee te maken hebt. Uw vader is formeel degene die zelf zijn zaken kan en moet regelen, tenzij hij onder bewind is gesteld.

TIP:
Zie voor vragen over het erfrecht ook de video-adviesrubriek: Infotheek > reportages > kijkersvragen > Notariƫle vragen
Zoals: Naar de notaris als iemand is overleden?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Moet u op dit moment een uitvaart regelen?

JA NEE