Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Na hoeveel tijd horen wij over de inhoud van het testament?


17 januari 2003

Vraag nummer: 1939  (oude nummer: 2317)

Geachte heer van der Putten,

Mijn vader is 3 weken geleden overleden. Mijn broer en ik zijn kinderen uit zijn eerste huwelijk. Mijn vader is hertrouwd volgens mij onder huwelijkse voorwaarden. Hij heeft geen kinderen uit zijn tweede huwelijk. De relatie tussen ons en zijn tweede vrouw is in de laatste dagen voor mijn vaders dood dusdanig verslechterd dat wij geen contact kunnen opnemen met haar.
Tot nu toe zijn wij nog niet op de hoogte gesteld van wat er in mijn vaders testament staat of over hoe de procedure verder zal gaan verlopen tav de erfenis en ons kindsdeel.
Kun u mij vertellen binnen hoeveel tijd wij officieel geïnformeerd dienen te worden over de inhoud van het testament etc.?
Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Waarom verwacht u dat anderen actie ondernemen? Als erfgenaam bent u zelf de eerst aangewezene om actie te ondernemen.
U kunt bij een notaris in de woonplaats van uw vader navraag doen of hij daar een testament heeft opgemaakt. Als dat niet het geval is, kan men voor u nagaan of hij elders een testament heeft gedeponeerd.

Uw broer en u zijn zeker erfgenamen van uw vader, maar zijn 2e echtgenote waarschijnlijk ook. Er valt niet aan te ontkomen om met de 2e echtgenote, als mede-erfgenaam, contact te hebben en afspraken te maken. Als dat rechtstreeks moeilijk of niet mogelijk is, kunt u e.e.a. zoveel mogelijk via een notaris laten lopen, of via andere familieleden of vrienden van uw vader.

mr W.G.H.M. van der Putten

17 januari 2003

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE