Na 25 jaar moederdeel opvragen


19 mei 2008

Vraag nummer: 5415  (oude nummer: 10726)

geachte meneer mevrouw
25 jaar geleden is moeder van kinderen van mijn man overleden. De kinderen waren toen minderjarig.Hun moeder heeft geen testament gelaten en zij waren getrouwd i gemeenschap van goederen.De nalatenschap was toen veel kein of geen want het huis stond met hypoteek en de inboedel was niet veel.het bestaat ook geen akte van notaris verklaring van recht,geen verdeling helemaal nieks alleen boedelbeschrijving va beedigt taxateur maar daar staat geen waarde van het huis aleen afkorting p.m.
De kinderen hebben hog steeds geen vordering opgevraag van hun moederdeel.
Hum vader is al hertrouwd al 13 jaar en toch niet opgevraag. De kinderen volgens mij profiteren van waardestijging van het huis op onze kosten wij onderhouwden en alle kosten betalen.Wat zijn die kinderen nu zijn zij medeeigenaars of erfnamen? Kunnen de kinderen na 25 jaar de vordering opvragen? is niet verjaard?
Mijn man vertelt dat toen was nieks te erfen ze haden heel weinig en huis was onder hypotheek daarom bestaat geen akte van nalatenschap verdeling want het wat niet te verdelen.maar volgens een notaris zijn zij medeeigenaars omdat mijn man heeft geen verdeling laten doen.Maar volgens mijn man was dat niet nodig want zij haden weinig.
Voor wat hebben nu die kinderen recht na 25 jaar?

Antwoord:

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht.
De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over testamenten, belastingverevening na overlijden, successierechten of problemen rond de nalatenschap e.d.; alleen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie vraag 2345 in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de rubriek Notarieel advies.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn