Mij moeder waar ik 10 jaar niet meer ging


28 juli 2011

Vraag nummer: 25386

ik ga al 10 jaar niet meer naar mij moeder.en broers een broer van mij want we zijn met 4 komt zeggen dat ons moeder dood is maar dat er niet genoeg geld is om de begrafenis en de belastingen te betaal.maar ze gingen de inboedel verkopen de sleutel kreeg ik niet tot dat ik zei dat ik de rijkswacht ging bellen.toen kreeg ik de sleutel van mij broer en daar vondt ik een leeg huis alles was al verdeelt onder hun alles is zonder mij geregelt moet ik dan ook nog 1/4betaal want zelf weet ik niet hoeveel mij moeder hadt op de bank

Antwoord:

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht.
De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over problemen rond de nalatenschap e.d.
Deze rubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek: > Hier kunt u terecht met vragen over het recht en de regels rond overlijden, begraven en cremeren (dus niet over erfrecht) <

Zie vraag 2345 in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de rubriek Notarieel advies.

Natuurlijk kunt u ook kijken of u het antwoord op uw vraag vindt op de site van de beroepsorganisatie van de notarissen (www.notaris.nl).

Als u een bepaalde vraag uitgebreider wilt bespreken, kunt u uw vraag ook telefonisch voorleggen aan de Notaristelefoon: 0900 - 346 93 93 (€ 0,80 per minuut). De deskundige medewerkers (notarissen, kandidaat-notarissen en oud-notarissen) zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn