Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Kan de vrouw die met mijn juist overleden vader samenwoonde maar niet zijn fiscaal partner was begrafeniskosten aftrekken?


14 augustus 2007

Vraag nummer: 4912  (oude nummer: 9560)

1) Kan de vrouw die met mijn juist overleden vader samenwoonde, maar niet zijn fiscaal partner was, begrafeniskosten aftrekken?
2) Als mijn vader na zijn overlijden nog geld van de belasting tegoed heeft, gaat dit automatisch naar de erfgenamen. Klopt dit?
3) Het bedrag dat deze erfgenamen eventueel terugkrijgen van de belasting moet ook weer op het inkomstenformulier worden opgegeven. Is dit juist?
4) Als de overledene 3 kinderen heeft, is het dan voordelig als de minst verdienende van de 3 de eventuele teruggave op moet geven?

Antwoord:

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht.
De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over testamenten, belastingverevening na overlijden, successierechten of problemen rond de nalatenschap e.d.; zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie vraag 2345 in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de rubriek Notarieel advies. Daar kunt het antwoord op uw vraag waarschijnlijk direct snel vinden.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE