Huurachterstand overleden moeder


30 augustus 2006

Vraag nummer: 4532  (oude nummer: 8314)

Geachte heer
Ik kreeg vandaag 30-8 een brief van de gemeente weert dat ik de huurachterstand van mijn overleden moeder moest betalen.
Bij ons in de familie is het nooit niet zo soepel verlopen altijd maar ruzie
Op het moment van haar overlijden had ik met de gehele familie ruzie en werd mij ook niet verteld van mijn overleden moeder.
ik heb het maanden achteraf moeten horen van kennissen dat ze overleden was en dat was toch nog een zware dobber.
Ik heb nooit een officiele brief of zo gehad alleen vandaag die brief van de gemeente dat ik de huurachterstand moet betalen maar ik heb mij niet kunnen onterven omdat ik niet te horen kreeg van mijn overleden moeder.
De brief van de gemeente is de eerste bevestiging die ik gekregen heb van het sterfgeval en maak mij nu best zorgen over de huurachterstand van mijn overleden moeder.
Ik hoop dat ik u hiermee voldoende heb vertelt en wacht gespannen op u andwoord
m.v.g.
X

Antwoord:

Geachte heer,

U hoeft geen huurachterstand te betalen. De erfgenamen moeten - samen! - de huurachterstand betalen uit de nalatenschap/erfenis. U kunt altijd de erfenis nog verwerpen of beneficair aanvaarden. U hebt tot op heden geen daden gepleegd of acties verricht waaruit blijkt dat u zich als erfgenaam hebt gedragen.

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht. Ik verwijs naar vraag 2345 in de kolom 'Meest gestelde vragen' voor tips waar u verder kunt kijken en info kunt inwinnen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >