Erfenis ouders


29 november 2003

Vraag nummer: 2705  (oude nummer: 3496)

Vader is begin dit jaar overleden. Hij woonde alleen in een woning naast een van mijn broers en per testament was geregeld dat mijn broer de woning terug kon kopen na zijn overlijhden voor hfl. 200.000,--. Dit is inmiddels geregeld.
Toen hij in deze woning trok heeft mijn vader een aantal verbeteringen aangebracht met de afspraak dat de broer die het huis mocht kopen het bedrag aan de overige kinderen zou moeten terugbetalen met een afschrijving van 10% per jaar.
Het gaat om een investering van Euro 9652,34. Dus minus 30 % is dat Euro 6756,60. Per kind gaat het dus om een bedrag van Euro 965,25.

Deze broer vind nu zelf dat wij hem dat bedrag maar moeten schenken omdat hij in de laatste jaren af en toe met hem naar de dokter en het ziekenhuis is gereden. Omdat wij hem gemachtigd hebben om samen met een andere broer de erfenis te regelen kan hij aan een nog te verdelen bedrag van Euro 46.196,71, dat op de Rabo-bank staat, komen. We zijn nu bang dat hij dit op een andere rekening zal zetten zodat wij er geen zicht meer op hebben.

De vraag is nu: Op welke manier kunnen wij hem bewegen om aan deze verplichting, die door vader aan alle kinderen mondeling is medegedeeld, te voldoen. In een gesprek dat ik gisteren met hem had (onder 4 ogen) heeft hij mij ook bevestigd dat deze afspraak bestaat. Is het zinvol om de notaris, die e.e.a. geregeld heeft te informeren of moeten we een advocaat inschakelen om dit via de rechter te bewerkstelligen.

Antwoord:

Per december 2002 is de sub-rubriek Erfenis/erfrecht binnen de juridische adviesrubriek van mr W.G.H.M. van der Putten beƫindigd.

Zie vraag 2701 'Einde rubriek Erfenis/erfrecht' en vraag 2345 'Erfenis/erfrecht' in de sub-rubriek Erfenis/erfrecht.

U kunt uw vraag beter in de Notariƫle adviesrubriek plaatsen.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >