En/of rekening bij 1 overgebleven ouder


28 juli 2011

Vraag nummer: 25382

Mijn vader is onlangs overleden en was gescheiden van mijn vader. Echter is hij overleden, maar heeft hij wel een EN/OF rekening met iemand anders (hertrouwd, maar deze vrouw is ook overleden). Mijn vader heeft een rekening met de broer van deze vrouw. Hoe zit het nou met het erven? Kan deze meneer zomaar alles opnemen van deze rekening, omdat het een EN/OF rekening betreft? kunnen wij als kinderen nog aanspraak maken op het geld wat er NA het overleiden vanaf is gehaald?

Alvast bedankt voor uw reactie.

Antwoord:

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht.
De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over testamenten, belastingverevening na overlijden, successierechten of problemen rond de nalatenschap e.d.
Deze rubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek: > Hier kunt u terecht met vragen over het recht en de regels rond overlijden, begraven en cremeren (dus niet over erfrecht) <

Zie vraag 2345 in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de rubriek Notarieel advies / advies over erfrecht.

Natuurlijk kunt u ook kijken of u het antwoord op uw vraag vindt op de site van de beroepsorganisatie van de notarissen (www.notaris.nl).

Als u een bepaalde vraag uitgebreider wilt bespreken, kunt u uw vraag ook telefonisch voorleggen aan de Notaristelefoon: 0900 - 346 93 93 (€ 0,80 per minuut). De deskundige medewerkers (notarissen, kandidaat-notarissen en oud-notarissen) zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >