Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Eigendom/vruchtgebruik


3 augustus 2008

Vraag nummer: 5606  (oude nummer: 11132)

Ouders bouwen huis op grond van vader voor hun trouw, geen huwelijkscontract. Vader is overleden. Huis wordt verkocht en de helft wordt onder kinderen verdeeld, andere helft op rekening voor onderhoud moeder. Moeder overlijdt. Is het geld dat nu nog rest al van de kinderen of is het geld wel degelijk nalatenschap van moeder? Want moeder heeft per testament legaten gemaakt aan een paar kinderen maar het geld dat ze op haar persoonlijke rekening had is niet voldoende om legaten te betalen, de andere (benadeelde kinderen) hebben inkorting gevraagd van testament. Kan de tweede helft van de opbrengst van het huis beschouwd worden als gelden van mijn moeder zodat de bij testament gemaakte legaten toch uitbetaald kunnen worden zonder inkorting van het testament.
Bedankt voor uw advies.

Antwoord:

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht.
De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over testamenten, belastingverevening na overlijden, successierechten of problemen rond de nalatenschap e.d.; alleen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie vraag 2345 in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de rubriek Notarieel advies.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE