Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Bedrijfsovername na overlijden


27 juli 2013

Vraag nummer: 35180

Mijn overleden vader heeft ons een vrijwel failliet bedrijf nagelaten. Hij heeft niets geregeld. Geen testament. Mijn jonger broer was werkgever van het bedrijf. Kan bedrijf niet verder leiden. Vader is hoofdelijk voor alle schulden van bedrijf. Belasting, schuldeiser etc. Balans moet dus op nul. Gaat ook lukken. Zwager wil bedrijf overnemen. Vinden wij ok. Ik wil in deze een derde van grond ( is privé) alsmede een derde van aandelen voorlopig houden. Dit om vinger aan de pols te kunnen houden. Hoe dit te regelen? Verstandhouding onder erfgenamen is geen vertrouwensrelatie meer.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw?

Hoe dit te regelen? Niet door een algemeen antwoord op een algemene vraag via internet.

Als u voor eerderde deel erfgenaam van uw vader bent, bent u automatisch voor eenderde deel eigenaar van zijn grond en van zijn aandelen. Maar de eigendomsovergang moet wel beschreven worden.
U moet een notaris benaderen voor advies, evenals een bedrijfsadviseur. Misschien heeft de branche waarin uw vader werkzaam was een of meer koepelorganisaties met advies voor bedrijfsoverdrachten en en vragen en problemen rond overlijden.

Deze site gaat alleen over de regels voor begraven en cremeren.
U doorverwijzen naar de collega-adviesrubriek voor notariële zaken heeft geen zin. U hebt een persoonlijk advies op maat nodig. Misschien is het helemaal niet verstandig om 'vinger aan de pols' te houden in de nieuwe situatie.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Bijvoorbeeld: Zijn kinderen verplicht om de uitvaart van ouders te betalen?


TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >