Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Bankzaken en/of rekening?


3 september 2011

Vraag nummer: 25870

Ik ben momenteel bezig met de erfbelasting van mijn man. Het is zo dat wij zijn getrouwd in gemeenschap van goederen. Nu is het zo dat de bank rekening op de naam van mijn man stond. Ik had daar alleen maar een pinpas van en verder deed hij de administratieve zaken. Ik ben hier dus geheel nieuw in. De rekening was dus geen en/of rekening. Nu is mijn vraag, is het zo dat ik over het voledige bedrag wat op deze bank rekening staat ergbelasting moet betalen? en niet de helft? Bijvoorbeeld het huis is wel door tweeen gedeeld.

Antwoord:

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht.
De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over testamenten, belastingverevening na overlijden, successierechten of problemen rond de nalatenschap e.d.
Deze rubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek.
Zie de vraag ‘Erfenis / erfrecht (lees dit eerst!)’ in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de rubriek Notarieel advies / erfrecht.

Natuurlijk kunt u ook kijken of u het antwoord op uw vraag vindt op de site van de beroepsorganisatie van de notarissen (www.notaris.nl).

Als u een bepaalde vraag uitgebreider wilt bespreken, kunt u uw vraag ook telefonisch voorleggen aan de Notaristelefoon: 0900 - 346 93 93 (€ 0,80 per minuut). De deskundige medewerkers (notarissen, kandidaat-notarissen en oud-notarissen) zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE