Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Als alle kinderen t eens zijn?


29 juli 2005

Vraag nummer: 3925  (oude nummer: 6290)

hallo, ik heb een vraag,
op 8 juli jongsleden is mijn moeder overleden.
ik kom uit een gezin van 7 kinderen, nu hebben de oudste 2 geen contakt meer met zowel mijn moeder als met ons, de 5 kinderen die wel contakt hebben, zijn bij elkaar gekomen en hebben de begrafenis geregeld.
wij hebben een van de vijf broers aangesteld om de rest van de zaken af te handelen. nu is de oudste die geen kontakt heeft het daar niet mee eens en wil inzage van alle papieren enz. enz. wij wilden het zonder notaris regelen ivm de kosten die hier aan verbonden zijn. nu is mijn vraag, kunnen wij met ons vijfen die kosten op hem verhalen omdat wij niet kapitaalkrachtig genoeg zijn om die kosten te dragen, mijn oudste broer is niet op bezoek geweest tijdens het sterfbed van onze moeder en ook is hij niet op haar begrafenis geweest. wat zijn onze rechten en plichten in deze.
met vriendelijke groet.
willemien

Antwoord:

De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over de executeur of problemen rond de nalatenschap, e.d.; zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie vraag 2345 in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de rubriek Notarieel advies. Daar kunt het antwoord op uw vraag waarschijnlijk direct snel vinden.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE