Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Afstand doen van kosten


16 februari 2016

Vraag nummer: 45240

Als mijn vader me nu machtig voor zijn geldzaken moet ik dan na overlijden zijn schulden betalen.
Hij heeft een onderwaterhypotheek en daar willen we na overlijden afstand van doen.Kan ik dan nog wel geld van zn bank afhalen om de begrafenis te betalen en kan ik dan nog afstand doen of accepteer je dan ook zijn schulden

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Als uw vader u nu machtigt voor geldzaken, betekent dat niet automatisch dat u later voor zijn schulden verantwoordelijk bent.

Na zijn overlijden kunt u geen geld van de band halen om de begrafenis te betalen. Want dan aanvaardt u de erfenis met alle schulden.
Wat u wel kunt doen is nu al geld van hem apart zetten in een deposito om later de kosten van de begrafenis te betalen. Maar dat moet u vader nu zelf doen.

Hij kan bijvoorbeeld geld op deposito zetten bij de stichting Grafzorg Nederland (www.grafzorg.nl). Dan valt het geld buiten zijn vermogen als hij komt te overlijden. En trouwens ook eerder, als hij bijvoorbeeld een uitkering zou moeten aanvragen. En kunt u het geld voor de begrafenis gebruiken zonder het gevaar te lopen zo aansprakelijk te worden voor schulden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartmarkt.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >