afstand doen van boedel


8 maart 2010

Vraag nummer: 7396  (oude nummer: 15387)

Beste Notaris,

Mijn schoonmoeder is overleden. We willen geen rechten en geen plichten overhouden daaraan. Van een notaris op Bonaire hoorden we dat we een afstandsverklaring van boedel moeten inleveren. Hij vraagt nu om een uitreksel uit het bevolkingsregister met daarin onder andere of we onder huwelijkse voorwaarden of in gemeenschap van goederen zijn getrouwd. Als we deze twee zaken hebben ingeleverd zijn we dan van alle plichten en rechten af t.o.v. de vader en broer van mijn vrouw?
Bedankt voor het antwoord.
XX

Antwoord:

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht.
De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over testamenten, belastingverevening na overlijden, successierechten of problemen rond de nalatenschap e.d.
Deze rubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie vraag 2345 in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de rubriek Notarieel advies.

Natuurlijk kunt u ook kijken of u het antwoord op uw vraag vindt op de site van de beroepsorganisatie van de notarissen (www.notaris.nl).

Als u een bepaalde vraag uitgebreider wilt bespreken, kunt u uw vraag ook telefonisch voorleggen aan de Notaristelefoon: 0900 - 346 93 93 (€ 0,80 per minuut). De deskundige medewerkers (notarissen, kandidaat-notarissen en oud-notarissen) zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 14.00 uur.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.