2e keer erven uit langstlevenden testament


19 februari 2008

Vraag nummer: 5217  (oude nummer: 10353)

Vraag: 2e keer erven uit langstlevenden testament
Wij zijn met 3 kinderen van dezelfde moeder. Na een scheiding is mijn moeder hertrouwd, onze stiefvader had 1 zoon. Beiden hadden een langstlevenden testament.

Ruim 12 jaar geleden is onze stiefvader overleden. Zijn zoon heeft het testament aangevochten en mijn moeder heeft bij de ouderlijke boedelverdeling nav het langstlevenden testament van mijn stiefvader hem daadwerkelijk uitbetaald. Deze uitbetaling is notarieel vastgelegd.

Onze moeder heeft toendertiijd aan de notaris gevraagd of zij met de uitbetaling definitief van onze stiefbroer af was. De notaris bevestigde dit (helaas, alleen mondelijk), maar heeft verzuimd onze moeder erop te attenderen haar stiefzoon uit haar testament te verwijderen.

Onlangs is onze moeder dus overleden en u voelt het al. Volgens de notaris zijn er 4 gelijke erfgenamen. Kunnen wij hier iets tegen ondernemen? Het is zo tegen de uitdrukkelijke wens van onze moeder. Onze stiefbroer verblijft in het buitenland en we hebben sinds hij zijn deel van zijn vaders erfenis heeft opgeÃĢist niets meer van hem vernomen.

Antwoord:

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht.
De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over testamenten, belastingverevening na overlijden, successierechten of problemen rond de nalatenschap e.d.; zie de toelichting bij deze rubriek.

Zie vraag 2345 in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de rubriek Notarieel advies.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn