Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / juridisch / overige / diversen / wsnp

WSNP


12 september 2010

Vraag nummer: 7689  (oude nummer: 16022)

Mijn schoonvader zat sinds anderhalf jaar in de WSNP. Nu is hij overleden en nu is mijn vraag komt de rest schuld nu op ons zijn zoon terecht ? Of wordt de WSNP kwijtgeschilden nu hij overleden is.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Uw vraag ligt op het terrein van het erfrecht.
De juridische adviesrubriek behandelt geen erfrecht, vragen over testamenten, belastingverevening na overlijden, successierechten of problemen rond de nalatenschap e.d.
Deze rubriek is er alleen voor juridische vragen over begraven en cremeren. Zie de toelichting bij deze rubriek: > Hier kunt u terecht met vragen over het recht en de regels rond overlijden, begraven en cremeren (dus niet over erfrecht ) <
http://www.uitvaart.nl/page_68.html

Zie vraag 2345 in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u dan wel terecht kunt, zoals de rubriek Notarieel advies.

Ik vermoed dat de restschuld gewoon in de nalatenschap van uw schoonvader valt en dat uw man moet beslissen of hij de nalatenschap aanvaardt of niet. Als er nog hoge schulden zijn kan uw man de nalatenschap verwerpen of beneficiair aanvaarden. Dan is hij niet aansprakelijk voor de restschuld.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE