Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Werkelijke achternaam van mijn oma


1 april 2018

Vraag nummer: 54454

Goedemiddag, geachte heer/ mevr.

Mijn vraag is deze, mijn oma elisabeth van dijk is geboren 1897 in den haag volgens mijn moeder , haar dochter dus , is mijn oma geboren bij de mensen waar haar moeder dienstbode was. Haar moeder kwam van de Veluwe en is gestorven in t kraambed . Vader onbekend. Ze is naar t leger des Heils gebracht en vandaaruit naar t leger des Heils in Leeuwarden omdat daar mensen waren die haar geadopteerd hebben Deze mensen heetten van Dijk . Ik zou zo graag willen weten hoe de familie heet op de Veluwe. Alvast bedankt voor t lezen , met vr gr. Els van Breeden

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Deze adviesrubriek gaat over de wetgeving voor begraven en cremeren. Daar gaat uw vraag niet over.

Uw vraag ligt op het terrein van het familierecht. Daarheen ik geen verstand van, maar ik probeer toch even mee te denken.
Mij lijkt dat als u bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente een uittreksel vraagt van het geboorteregister van de geboorte van uw grootmoeder, u een afschrift van de akte moet krijgen waar de echte naam van haar moeder op staat. Ik zou zeggen: overleg eens met de afdeling Burgerzaken van de gemeente. Die kunnen u een eind op weg helpen. Misschien is het handig om eerst telefonisch een afspraak te maken.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Op zaterdag 14 april 2018 wordt de derde editie gehouden van de Uitvaartbeurs Amsterdam. In de historische Westerkerk kunnen bezoekers inspiratie en informatie vinden bij meer dan tachtig stands. De Uitvaartbeurs Amsterdam is de grootste consumenten uitvaartbeurs van Nederland.

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: wie is eigenaar van de grafsteen?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE