Verschil in wens begraven/cremeren ouders


8 februari 2007

Vraag nummer: 4622  (oude nummer: 8835)

Beste meneer v/d Putten,

Ik heb deze vraag ooit eerder gesteld maar kon het antwoord niet meer terugvinden op de site. Mijn vader wil begraven worden, mij moeder wil gecremeerd worden.
Als toekomstig uitvaartverzorger weet ik dat ik wensen serieus moet nemen, het is immers een laatste wilsbeschikking; dit wil ik ook zo regelen voor m'n ouders. Stel m'n vader sterft als eerste en wordt begraven, is het dan mogelijk om nadien de urn van m'n moeder bij het graf van m'n vader te plaatsen?

Graag uw mening

mret vriendelijke groet,

S. Wijnands

Antwoord:

Geachte heer,

Wettelijk is het geen enkel probleem. Maar begraafplaatsen hebben allemaal hun eigen regels en sommige begraafplaatsen staan een asbus in een gewoon graf niet toe.

Het is dus een kwestie om bij een begraafplaats tijdig (nu (!) en niet in de eerste uren na een overlijden) te informeren of dit daar mogelijk is.
Bij 98% is het geen probleem, maar het zou erg vervelend zijn als u net die ene begraafplaats zou treffen die er wel moeilijk over doet.
Gewoon nu gaan informeren bij de begraafplaatsen in de woonplaats van uw ouders. En als het nu kan, dan op het moment van een overlijden van uw vader wéér navragen of er niets veranderd is.

Zie vergelijkbare vragen in de sub-rubriek 'Bijzetten asbus' in de rubriek 'Cremeren'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn