Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Verschil in wens begraven/cremeren ouders


8 februari 2007

Vraag nummer: 4622  (oude nummer: 8835)

Beste meneer v/d Putten,

Ik heb deze vraag ooit eerder gesteld maar kon het antwoord niet meer terugvinden op de site. Mijn vader wil begraven worden, mij moeder wil gecremeerd worden.
Als toekomstig uitvaartverzorger weet ik dat ik wensen serieus moet nemen, het is immers een laatste wilsbeschikking; dit wil ik ook zo regelen voor m'n ouders. Stel m'n vader sterft als eerste en wordt begraven, is het dan mogelijk om nadien de urn van m'n moeder bij het graf van m'n vader te plaatsen?

Graag uw mening

mret vriendelijke groet,

S. Wijnands

Antwoord:

Geachte heer,

Wettelijk is het geen enkel probleem. Maar begraafplaatsen hebben allemaal hun eigen regels en sommige begraafplaatsen staan een asbus in een gewoon graf niet toe.

Het is dus een kwestie om bij een begraafplaats tijdig (nu (!) en niet in de eerste uren na een overlijden) te informeren of dit daar mogelijk is.
Bij 98% is het geen probleem, maar het zou erg vervelend zijn als u net die ene begraafplaats zou treffen die er wel moeilijk over doet.
Gewoon nu gaan informeren bij de begraafplaatsen in de woonplaats van uw ouders. En als het nu kan, dan op het moment van een overlijden van uw vader wéér navragen of er niets veranderd is.

Zie vergelijkbare vragen in de sub-rubriek 'Bijzetten asbus' in de rubriek 'Cremeren'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE