Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Vader overleden in vliegtuig


3 januari 2017

Vraag nummer: 48831

Vergelijkende case,
Maar is dit tot in de jaren 1970 ook nog terug te vinden. Ik ben al meer als 1 1/2 bezig. Dit voor een akte, pk, gba en krijg niks los, dit omdat mijn vader mij niet heeft erkent, hoe ga je dan verder? Ik loop telkens tegen regels aan van ambtenaren / instanties die niet mee willen werken. Ik stop er een berg energie in en kom met een illusie arme thuis. Ik ben er erg moe van. Kunt u mij helpen. Ik kan meer schrijven maar dan wordt het te veel. Groetjes Robert

Antwoord:

Geachte heer,

U bedoelt de vraag 1992: Akte van overlijden (overlijden tijdens internationale vliegreis)?
https://www.uitvaart.nl/juridisch/overige/vaststellen-dood-akte-verlof/akte-van-overlijden-overlijden-tijdens-internationale-vliegreis/1992/1992

Dan kan ik u daar helaas niet mee helpen. Uw probleem ligt op het terrein van het (internationaal) personen- en familierecht en ik ben specialist in het recht voor begraven en cremeren. Uw vraag gaat niet over begraven en cremeren.

Maar ik zie wel de kern van het probleem. Als u vader u niet heeft erkend, hebt u formeel niets met hem te maken. Dus al zou er informatie te geven zijn, dan mag men die u niet geven. Daar is geen enkele ambtenaar of instantie schuldig aan. Het is hard om te zeggen, maar daar is alleen uw vader verantwoordelijk voor, want dit soort onzekerheid is mede het gevolg van het niet erkennen van een kind.

Hier is helaas geen oplossing voor. Ik begrijp dat dat een zware last voor u is, maar het enige dat u kunt doen is accepteren dat het is zoals het is.
Uw vader zal ook nooit beseft hebben dat hij plotseling zou kunnen overlijden en dat dit de gevolgen zouden kunnen zijn.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE