Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Nog gehuwd na overlijden?


9 september 2004

Vraag nummer: 3303  (oude nummer: 4626)

Via google kwam ik op de site uitvaart.nl. Ik ben op zoek naar het antwoord op de volgende vraag: is een weduwenaar officieel nog steeds gehuwd na het overlijden van zijn vrouw? Ik wil een formulier invullen waarop alleen de opties gehuwd en ongehuwd staan, maar ik weet nu even niet waar ik goed aan doe om aan te kruisen.

Hopelijk kunt u mij verder helpen.

Met vriendelijke groet,

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Een weduwnaar is na het overlijden van zijn vrouw niet meer gehuwd. Het huwelijk stopt van rechtswege op het moment van overlijden.

Maar met het invullen van formulieren moet u even oppassen. Je moet weten of men op het formulier in de toekomst of naar het verleden wil kijken en hoe de vraag precies geformuleerd is. Als het gaat om bijvoorbeeld een aanvraagformulier voor de huur van een nieuwe woning, dan wil je als weduwnaar in: niet gehuwd. Maar als het gaat om de aanvraag van een pensioen, juist omdat de partner overleden is, moet je mogelijk wel invullen dat er een huwelijksband was.
Maar als het om nieuwe dingen gaat, zoals bijvoorbeeld een aanvraag voor een paspoort, of een willekeurige enquĂȘte, dan is een weduwe of weduwnaar niet gehuwd. Men is als weduwe of weduwnaar ook vrij om direct met een ander te huwen.

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE