U bent hier: home / juridisch / overige / diversen / mediation

Mediation


29 april 2003

Vraag nummer: 2207  (oude nummer: 2624)

Tue, 29 Apr 2003 14:17

Geachte heer Van der Putten,

Binnen ons bedrijf zijn een aantal zeer ervaren mediators werkzaam. Persoonlijk ben ik een van hen. De reden dat ik mij tot u wendt is gelegen in het feit dat ik inmiddels in een aantal gevallen als mediator actief ben geweest in bemiddelingen na sterfgevallen. Ik doel dan niet specifiek op verdelingen, maar juist om mediations met een gering (direct) financieel belang. Een voorbeeld is een mediation omtrent al dan niet verstooien van de as van een overledene.
Ik weet dat u mensen adviseert via deze site. Mijn vraag is in hoeverre u wel eens verwijst naar een mediator of voornemens bent dat in de toekomst te gaan doen.

In geval van een bevestigend antwoord zou ik graag eens met u van gedachten willen wisselen over in hoeverre wij iets voor elkaar zouden kunnen betekenen.

Ik zie uw antwoord met veel belangstelling tegemoet.

Met hartelijke groet,

Mr. Maarten Bakker
mbakker@binc.nu

Antwoord:

Geachte heer Bakker,

Ik verwijs mensen in het algemeen naar een advocaat of een notaris, al naar gelang de probleemstelling. Uiteraard kan in sommige gevallen ook mediation een opening of oplossing bieden, maar een eerste voorwaarde is dat beide partijen samen een oplossing willen bereiken. Dat kan ik aan deze kant van de PC niet inschatten.

Ik verwijs overigens nooit mensen naar een bepaalde advocaat of notaris of mediator. Indien u dáár op doelt kan ik niets voor u betekenen.

mr W.G.H.M. van der Putten

29 april 2003

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn