Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Leeft mijn vader nog? Heb ik familie?


11 september 2018

Vraag nummer: 56068

Heb ik het recht om te weten of mijn vader nog leeft en waar hij dan woont of eventueel begraven is wie zijn ouders waren en eventueel broers en zusters van hem en of ik nog meer broers en of zusters heb. waar en hoe kan ik dit recht uitvoeren etc

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

U hebt geen 'recht', want tegenover een recht staat dat iemand of iets een 'plicht' heeft. Niemand is verplicht om u te vertellen of uw vader leeft en waar hij woont of begraven is en of u ooms en tantes of broers en zussen hebt.
Maar dat sluit niet uit dat u er misschien toch achter kunt komen. Hoe dat misschien kan, kan ik u niet vertellen. Want dat ligt op het terrein van het personen- en familierecht. Daar hebben we hier geen verstand van. Maar u zou eens kunnen overleggen met een specialist BRP van een gemeente; die heeft misschien tips voor u.

Als uw vader overleden is en ergens is begraven of gecremeerd, dan is daar wel achter te komen, maar moeilijk. Het is namelijk zo dat er geen landelijke registratie is wie waar is begraven of gecremeerd. Maar elke begraafplaats en elk crematorium heeft wel de wettelijke verplichting om mensen die er naar vragen, te informeren of een bepaalde persoon ooit bij hen begraven of gecremeerd is.
Maar dan moet u alle begraafplaatsen en alle crematoria apart vragen. Dan moet u precies weten hoe uw vader heet of heette, waar hij geboren is en wanneer.
Ik zou dergelijke vragen alleen schriftelijk (per e-mail) stellen omdat men het aan de telefoon niet zo snel uit kan zoeken.

Zie vergelijkbare vragen in de subrubriek 'Diversen' van de rubriek 'Overige onderwerpen'.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >