Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors
U bent hier: home / juridisch / overige / diversen / huis kopen

Huis kopen


3 maart 2020

Vraag nummer: 60198

Wij hebben een huis gekocht van een tante en het ultimatum liep om 1655u af dus 1645u getekend maar om 1900u deed de tegen partij een hoger bod van 20000€ meer nu is mijn vraag is dit rechtsgeldig

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Deze site geeft advies over de wetgeving voor begraven en cremeren. Vragen over de koop van een huis vallen niet binnen het bestek van dit onderwerp.

Het stellen van een dergelijke algemene vraag heeft helaas ook geen zin. Daar kan iemand alleen op zeggen 'Misschien wel, misschien niet'.
Want het hangt van de omstandigheden af, om precies te zijn van de afspraken die vooraf gemaakt zijn over het aanbod en de gevolgen van het aanbod. Een koper heeft het wettelijke recht om binnen een bepaalde periode nadat een handtekening is gezet, af te zien van de koop. Maar dat geldt niet voor de verkoper.

De vraag is dus wat precies van tevoren is afgesproken en toegezegd en wat het ultimatum inhield. Dat kan een derde alleen beoordelen door alle correspondentie en documenten te lezen en van alle partijen en horen wat volgens hun de afspraak was. Zonder de stukken bestudeerd te hebben en nadere vragen te hebben gesteld over allerlei details, kan niemand u een zinnig advies geven.

Als u denkt dat u ten onrechte een huis door de neus is geboord, moet u met alle papieren naar een advocaat of naar het Juridisch loket gaan.
En nu al vast uw tegenpartij schriftelijk laten weten dat u het niet eens bent met de gang van zaken en dat u zich beraadt op rechtsmaatregelen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43

TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE