Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Hoe weet ik of mijn vader is overleden


7 oktober 2019

Vraag nummer: 58758

In navolging van een vraag van een andere persoon wil ik u het volgende vragen. Mijn vader heeft zijn gezin verlaten toen wij 12, 10 en 4 jaar waren.
Bij diverse begrafenissen van familie van zijn kant zagen we hem nog eens een keer. Een aantal jaren geleden is zijn laatste zus overleden en toen leefde hij nog. Ondertussen is hij weer verhuisd en niemand weet nu zijn adres nog.
Laatst vroeg mijn nichtje of hij nog in leven was en nu blijf ik mij dat afvragen. Via Google kom ik er niet achter. Kunt u mij op weg helpen?
Met vriendelijke groet, X

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Daar kunnen wij u helaas niet bij helpen. Deze rubriek is voor vragen over de wetgeving over begraven en cremeren. Daar gaat uw vraag of opmerking niet over.

Maar ik probeer even met u mee te denken. Iedereen is opgenomen in de burgerlijke stand, tegenwoordig de Basisregistratie Personen (BRP) geheten. U zou eens bij een gemeente kunnen vragen of men weet of en hoe u via de BRP te weten zou kunnen komen of uw vader nog leeft. Ik verwacht dat men u daarbij niet kan helpen vanwege strenge privacyregels, maar u kunt het altijd vragen. Op de site Rijksoverheid.nl staat informatie over de Basisregistratie Personen (BRP).

Een andere mogelijkheid is om u tot een notaris te wenden. Ik denk dat een notaris toegang heeft tot de BRP en kan nagaan of u erfgenaam bent. Want als uw vader overleden is, bent u samen met uw broer(s) of zus(sen) erfgenaam.

Zie vergelijkbare vragen in de subrubriek 'Diversen' van de rubriek 'Overige onderwerpen'.

Ik heb uw naam onder uw vraag verwijderd vanwege uw privacy.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE