Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Hoe lang wordt pensioen doorbetaald?


16 juni 2009

Vraag nummer: 6636  (oude nummer: 13247)

mijn vader is 7 juni overleden hij is al 30 jaar gescheiden mijn vraag is hoe lang krijgt hij zijn pensioen nog doorbetaald er moeten nog rekeningen betaald worden huuropzeggen enz.komen deze kosten dan voor mij rekening.

Antwoord:

Het ligt voor de hand dat u gewoon direct bij de instelling waar uw vader pensioen van ontving, navraagt of en zo ja hoelang nog pensioen wordt doorbetaald.
Er zijn honderden of misschien wel duizenden soort pensioenregelingen en wij kennen uw vader en de regeling van uw vader niet.
Als het goed is heeft uw vader ook papieren van zijn pensioenregeling waar dat soort zaken in staan. Pensioenverzekeraars e.d. hebben dat gewoonlijk in folders en/of in polissen en in algemene voorwaarden staan. Het zou in ieder geval niet verstandig zijn geweest van uw vader om dat soort papieren niet te bewaren.

Als er nog kosten zoals huur betaald moeten worden, komen deze voor rekening van de erfgenamen. Als u enig erfgenaam bent, komen ze voor uw rekening.

Zie vraag 2345 in de lijst 'Meest gestelde vragen' voor diverse tips waar u met vragen over rekeningen en schulden terecht kunt, zoals de rubriek Notarieel advies.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE