Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Hoe kom ik te weten waar mijn overleden vader is?


3 november 2013

Vraag nummer: 36245

Via het pensioenfonds die een brief aan mijn moeder stuurde, ben ik er afgelopen vrijdag achter gekomen dat mijn vader 24-10-2013 overleden is. Zijn vriendin heeft niemand op de hoogte gebracht van zijn overlijden, zijn 3 kinderen, broer en 2 zussen willen weten waar hij is en als hij gecremeerd zou zijn, kunnen beschikken over zijn as, hoe pakken wij dit aan, de partner van mijn vader is niet aan te spreken....... bvd.

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Dat is bizar. Ik adviseer u om eerst contact op te nemen met de gemeentelijke begraafplaats in de gemeente waar uw vader woonde en vervolgens met crematoria in en rond zijn woonplaats. Dan hebt u een grote kans om te achterhalen waar hij begraven of gecremeerd is. Houders van begraafplaatsen en crematoria zijn wettelijk verplicht om mede te delen of iemand bij hen is begraven of gecremeerd.
Als men u niets kan vertellen, kunt u in een iets wijdere kring zoeken.

Als uw vader is gecremeerd, hebt u niet zonder meer aanspraak op de as. De persoon die de crematie organiseerde is de persoon die de asbestemming moet uitvoeren conform de wens van de overledene.
Zie vragen in de subrubriek Keuzes en zeggenschap over as.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals: Wie is verantwoordelijk voor de kosten van de uitvaart?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE