Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Berichtgeving van overleden ouder


13 augustus 2017

Vraag nummer: 51626

Geachte heer of mevrouw,
Mijn moeder van 92 wil al 20 jaar geen contact meer met mij en mijn gezin. Ik weet waar zij woont en ik heb laatst weer eens geprobeerd contact met haar te krijgen door haar gewoon te bellen. Echter contact wil zij niet. Mijn moeder woont in een aanleunwoning en heeft zorg van het nabijgelegen verzorgingstehuis. Ik heb de leidinggevende van de zorg die mijn moeder krijgt gebeld en gevraagd of ik bericht kan krijgen als mijn moeder komt te overlijden. Zij gaf aan mijn situatie te begrijpen en zou dit met mijn moeder gaan bespreken. Ik heb niets meer terug gehoord. Nu wil ik weer naar die leidinggevende gaan bellen. Mijn vraag is wat mijn rechten zijn en hoe kan ik dit aanpakken. Ik wil de wens van mijn moeder respecteren, dat zij geen contact wil. Dit is heel moeilijk voor ons. Is het wel ergens vast te leggen dat wij bericht van overlijden krijgen? Ik vind het onacceptabel om altijd in onzekerheid te zitten of mijn moeder nog leeft. Met vriendelijke groeten,
X

Antwoord:

Geachte mevrouw,

U kunt bij een verzorgingshuis, ziekenhuis, hospice, bejaardenhuis of andere locatie niet afdwingen dat u in kennis wordt gesteld van het overlijden van uw moeder. U kunt het alleen vriendelijk vragen. Als men onvriendelijk reageert kunt u een brief sturen, aangetekend, waarin u het verzoekt en zondig sommeert en de instelling aansprakelijk stelt voor directe en indirecte gevolgen van het niet tijdig waarschuwen.

U kunt verder alleen aan bekenden van uw moeder vragen om u te informeren. En misschien kunt u inschatten welke uitvaartverzorger zal worden ingeschakeld; die kunt u ook verzoeken om het te laten weten.

Vanwege uw privacy en die van uw moeder en eventuele andere familie en bekenden heb ik uw naam onder de vraag verwijderd.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE