Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Zijn er nederlandse uitvaartservice in spanje?


2 november 2009

Vraag nummer: 7033  (oude nummer: 14245)

Ben op zoek naar nederlandse begrafenisondernemingen in Spanje , die bij overlijden nederlanders bijstaan die hier gecremeerd/begraven willen worden. Naar nederlandse gewoontes en wensen. Kunt u mij een begin doorgeven waar ik kan informeren. Bijvoorbaat dank.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Er zijn ons geen Nederlandse begrafenisondernemingen of ondernemers in Spanje bekend. Ik vermoed dat ze er ook niet zijn, want Spanje is een groot land met flinke reisafstanden, waardoor een 'normale' dienstverlening erg moeilijk is. Men heeft dan geen eigen rouwcentrum, moet uren reizen voor diverse gesprekken etc., dat werkt erg lastig. En er zijn waarschijnlijk weinig Nederlanders die daar ook begraven willen worden door een Nederlands bedrijf. Veel overledenen komen naar Nederland of hebben geen enkele moeite met een Spaans bedrijf.

Misschien zijn er wel ondernemingen die deels diensten in het buitenland kunnen verlenen. Ik adviseer u om eens contact op te nemen met de firma Van der Heden I.R.U. te Hilversum. U vindt het adres via de Adressengids van deze site onder 'vervoer'. Dit gerenommeerde bedrijf doet internationaal vervoer (wat u juist niet wilt) maar heeft erg veel contacten in het buitenland en heeft misschien wel tips of adviezen.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE