Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wordt hier bericht van gegeven aan familie (overlijden buitenland)


10 januari 2017

Vraag nummer: 48957

Broer waar al meer dan 20 jaar geen contact meer mee is, zou, zoals ik via via verneem, op de Antillen een verkeersongeluk hebben gehad, overgebracht naar een ziekenhuis in een aangrenzend land en daar later zijn overleden.
Wordt de familie op een of andere wijze op de hoogte gesteld van overlijden door BZK?

Antwoord:

Geachte heer,

De familie wordt bij mijn weten door niemand op de hoogte gebracht van het overlijden van een familielid in het buitenland.
Wat ik wel eens gehoord heb, is dat als een persoon met nationaliteit A in land B overlijdt, de lokale autoriteiten in land B een kennisgeving zenden aan de ambassade van land A in B. Ik vermoed dat de ambassade dat dan weer doorgeeft aan een centraal punt in land A. Maar ik denk niet dat familie van het overlijden in kennis wordt gesteld, althans niet in Nederland. Ik heb het nog nooit gehoord. En het komt overeen met uw eigen ervaringen. Misschien dat er een uitzondering is, als sprake is van een overlijden als gevolg van een misdrijf of geweld.

Ik weet dat een aantal medewerkers van de afdeling Burgerzaken van gemeenten deze rubriek soms ook lezen. Misschien heeft een van hen een aanvulling, die ik dan graag achter deze vraag zal opnemen.

U zou zelf ook eens kunnen informeren bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, een afdeling Burgerzaken van een gemeente, of de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (www.NVVB.nl). Als u een duidelijk antwoord krijgt, hoor ik het ook graag.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook heel verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE