Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Wonende in Ukraine, wil worden begraven in Amsterdam


13 mei 2019

Vraag nummer: 57864

Geachte heer, mevrouw

Ik heb een vraag voor een goede vriendin van mij. Zij woont in de ukraine maar wil heel graag in Amsterdam / Holland. De vraag is of dit mogelijk is en welke wegen we daar voor moeten bewandelen. Bij welke instantie moeten wij hier voor zijn en wat zijn de benodigde documenten... Etc.

Met vriendelijke groet Merlijn van der Storm

Antwoord:

Geachte heer,

Ja, dat is zeker mogelijk. Iedereen die wil kan in principe overal begraven worden, ook iemand uit het buitenland. Er is geen voorwaarde en er hoeft niets vooraf geregeld te worden. Dat geldt trouwens voor nagenoeg alle landen in de wereld. Behalve misschien in Noord-Korea.

Als uw vriendin in de Ukraine (of een ander land) zou komen te overlijden, kan zij op transport worden gezet naar Nederland. Daar zijn ook geen eisen aan gesteld. Nu ja, een reisdocument. Maar dat krijgt iedereen altijd in de gemeente van overlijden in het buitenland. Daar zijn geen voorwaarden aan verbonden.

Bij aankomst van de overledene in Nederland moet bij de gemeente van begraven (of cremeren) een verlof tot begraven (of cremeren) worden gevraagd aan de hand van de buitenlandse akte van overlijden. Ook dat krijgt iedereen altijd.

Er hoeft niets vooraf geregeld te worden. Er kan ook niets vooraf geregeld worden, omdat het document dat nodig is om in Amsterdam (of elders in Nederland) begraven te kunnen worden - de akte van overlijden - natuurlijk pas na een overlijden opgesteld en afgegeven kan worden.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten


TIP
Laat nabestaanden niet onnodig zoeken naar oude polissen. Registreer of u een uitvaartverzekering hebt op Uitvaartverzekeringsregister.nl
Ook verstandig om in te vullen als u GEEN verzekering hebt.

TIP
Vergelijk snel en eenvoudig offertes van uitvaartondernemers via de site Uitvaartoffertes.nl

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).
Zoals over de aankoop en het behoud van een graf voor eeuwig:


TIP
Melden van overlijden. Landelijk gratis meldnummer overlijden: 0800-783 73 43.

TIP
Regel hier uw begrafenis of crematie.

TIP
www.urnenwinkel.nl. De mooiste collectie urnen voor de beste prijs.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE